A meleg otthon záloga: ezért fontos a jó homlokzat

Mi az otthon egyik legfontosabb funkciója? Hogy meleget biztosítson a benne élők számára. Ahhoz, hogy ne az utcát fűtsük, jó állapotú és megfelelően szigetelt homlokzatra van szükségünk. Kiknek ajánljuk? Mindenkinek, aki jó hőmérsékletre, esztétikus látványra, hosszú távon pedig vastagabb pénztárcára vágyik.

Csúnya és veszélyes

Az hagyján, hogy csúnya látvány, még veszélyes is lehet, ha nincs rendben, töredezett, repedezett egy épület homlokzata. Mindez csúfítja az épület összhatását, a járdára hulló vakolat, törmelék pedig bárkit eltalálhat. A legnagyobb gond a homlokzatot érintő problémákkal, hogy általában nehezen megközelíthető helyeken keletkeznek a hibák, amiket létrával, állvánnyal lehetetlen elérni. Éppen ezért sok épületnél inkább megfeledkeznek az egészről: ezeken jól látszik, hogy évek óta romlik az állaguk, mert senki sem törődik velük. Így nem csoda, ha a homlokzat hamar elöregedik, a környezeti hatásoknak köszönhetően pedig egyre inkább károsodik. A leggyakoribb problémák a következők: a vakolat mállása, a díszstukkó gyengülése, az erkélyek elöregedése, azok szegélyének lepotyogása, az ereszcsatorna elfáradása. Ezért mielőbb el kell végezni a szükséges homlokzatjavítási feladatokat: a veszélytelenítést, a vakolatpótlást, a festést, a szigetelési hibák helyrehozását és minden egyebet, ami csak adódik.

Ezért jó az ipari alpintechnika

Ipari alpintechnikával ezek a nehezen elérhető helyek az állvánnyal és a létrával szemben hatékonyan és biztonságosan megközelíthetőek, a problémák igen hamar orvosolhatóak. Legyen szó homlokzatvakolásról, homlokzatszínezésről, ezek sem jelenthetnek gondot a szakemberek számára. Ők minden nehézség nélkül állítják vissza a felületet a korábbi állapotába. Az ipari alpintechnika ráadásul legköltséghatékonyabb eljárás a homlokzatjavítás esetében is. Egy az egyben kihagyható a nagy utánajárást igénylő, hosszú és bonyodalmas állványozás folyamata. Ha homlokzatjavítás a feladat, az duplán megéri: mindenképpen javul a hőszigetelés és esztétikus a végeredmény. Miért fontos mindezeken kívül ez az egész? Az igazán jó homlokzat megfelelő hőszigetelést is jelent. Ha az épületnek ezen része is rendben van, akkor az hosszú távon sokat hagyhat a családi kasszában. A homlokzatjavítás rövid távon költségesnek tűnik, de később senki sem bánja meg, aki belevág. Hiszen jobb hőszigetelést, melegebb otthont, szebb látványt biztosít. Mivel javul a szigetelés, ezért nem az utcát fűtjük,a rezsi alacsonyabb lesz, mert a meleg nem távozik az épületből, így összességében csökkenek a kiadások.

ÉRDEKLŐDIK
MUNKÁINK IRÁNT?