A koromlovag jó barátja, a kéményseprő járda

Komoly büntetéseket vonhat maga után, ha a kéményseprő nem tudja megközelíteni és ellenőrizni a kéményt. Tapasztalataink szerint, ha a tetőkön van is kéményseprő járda, azok deszkái már korhadtak, nem biztonságosak. Ezen pedig minél előbb változtatni kell.

Kéményseprő járda építés és bontás

A régi kéményekhez vezető út a tetőkön sok esetben egyáltalán nem biztosított, vagy ha igen, akkor igen régi alkatrészekkel. A legtöbbször korhadt fával, régi lécekkel találkozunk, amiken keresztül gyakorlatilag életveszélyes megközelíteni a kéményt. Sokan pedig az új házaknál, épületeknél sem gondolnak arra, hogy mennyire fontos a stabil, megbízható kéményseprő járda. Ha ez nem biztosított, szegény koromlovag nem tud közel férkőzni, ellenőrizni. Pedig néhány éve még jogszabály is született arra, hogy minden tetőn biztosítani kell az oda vezető utat. A kéményseprő járda építés cégünk számára az egyik legszínesebb feladat, hiszen változatos helyekre, magas tetőkre kell telepíteni a szerkezetet, ami sokszor izgalmas kihívást jelent.

Kéményseprő járda felújítás

Alpinista szakembereink több éves tapasztalattal a hátuk mögött vállalják a feladatot, a kéményseprő járda felújítás számukra a mindennapok része. Ha elavult a szerkezet, az első lépés a kéményseprő járda bontás. Sok esetben a teljes megsemmisítés a megoldás, főleg a régi kémények megközelítésénél valamilyen fából készült rendszert eszkábáltak a tetőre. Az elkorhadt, időjárás által megtépázott kéményseprő járda azonban nem biztonságos, gyakran életveszélyes körülményeket teremt. Gyakran elég azonban a kéményseprő járda felújítás is, az igazán előrelátó épülettulajdonosok a karbantartásra is hangsúlyt fektetnek. Ha Önnél például "mindössze" a kéményseprő járda festés a feladat, akkor is bátran forduljon hozzánk, szerintünk ez is szakember dolga.

ÉRDEKLŐDIK
MUNKÁINK IRÁNT?