Nem jelent többé gondot a lichthof tisztítása

A lichthof, avagy világítóudvar funkciója általában a szellőzés biztosítása és a természetes fényellátás elősegítése. Mindkét esetben akkor látja el tökéletesen a feladatát, ha tisztaság honol benne. Ipari alpin szolgáltatásunkkal a lichthof felújítás megoldja a galambok által okozott gondokat is.

Világítóudvar a fényért és a szellőzésért

Lichthof – egy németből származó kifejezés, amely némely ember számára egyértelmű jelentéssel bír, mások viszont talán még soha nem hallottak a szóról. A rend kedvéért elmondjuk: a lichthof magyarított megfelelője a világítóudvar, amely már közelebb visz a jelentés megoldásához. Egyfajta belső udvarról beszélünk, amely a tömbházaknál gyakori megoldásnak számít, és végighúzódik a földszinttől a tetőig. Hogy mi a haszna? Leginkább a szellőzés biztosítását szolgálja, az ilyen épületeknél ide nyílnak a konyhák, a fürdőszobák vagy a mosdók ablakai, de a természetes fényellátásban is lehet funkciója. Az, hogy szűkebb, esetleg tágabb tervezésű, attól függ, milyen célokra használják.

Lichthof tisztítás – állunk elébe

Legyen bármekkora, a lichthofba bejutni sohasem egyszerű feladat. A világítóudvart alulról tisztítani, javítani kockázatos, olykor egyáltalán nem lehetséges, viszont felülről beereszkedve kellő biztonsággal elvégezhető a karbantartás. Ez akkor igaz, ha megfelelő szakemberek látják el a feladatot – nálunk kellően képzett kollégák végzik ezt a szolgáltatást. Szükség is van erre, ezt a megrendeléseink számán látjuk: a lichthof gyakori problémája az eltömődés, a szeméttel való telítettség, de a galambok is sok galibát tudnak okozni. Utóbbira a lichthof hálózása jelenti a megoldást. Legyen szó akár egy alig két méter szélességű aknáról, akár egy tágabbra tervezett világítóudvarról, üvegtetős vagy nyitott megoldásról, a lichthof felújítás és tisztítás ipari alpin szolgáltatásunkkal megoldottá válik.

ÉRDEKLŐDIK
MUNKÁINK IRÁNT?