Panelhézag szigetelés alpintechnikával

Jól ismert lakóépületek Magyarországon a paneltömbök, amiknek köztudottan rossz a szigetelésük. Cégünk kizárólag az alpintechnikát ajánlja a probléma megoldására, hiszen hatékony és kis költségű beruházásról van szó.

Kizárólag kötélről!

A panellakások az 1960-as években özönlötték el Magyarországot, jellemző volt a vakolt fal, négy-öt emeletes, három lépcsőháza megoldás. Mint azt a legtöbben -leginkább az ebben a lakásokban élők- bizonyára tudják, ezeknek az épületeknek a szigetelése nem sikerült a legjobban. Éppen ezért a panelházakat a hézagos illesztéseknél szigetelni kell, leginkább a beázások és a penész megjelenése miatt. Erre legalkalmasabb módszer természetesen az alpintechnika. Ezzel rengeteg időt és pénzt spórolhat a megrendelő, hiszen nincs szükség állvány bérlésére, mivel kötélen lógva végezzük a munkát. A többször is megvalósult panelprogram nem mentette meg minden ilyen épület állagát, sok paneltömb minél előbbi felújításra szorulna, leginkább a szigetelés tekintetében.

Panelhézag szigetelés: csak a legjobb anyagból

A panelhézagok jellemző problémája, hogy a sziloplaszt egész egyszerűen elválik a betontól, a víz pedig a szigetelés mögé kerül. A másik gyakori gond, hogy a sziloplaszt és a polifoam kilyukadnak, így szabad az út a víz előtt. A régi panelházak szigetelését nem csak ezek a hibák, hanem a napsugárzás és az egyéb időjárási körülmények is tönkre tehetik. A miattuk keletkező hézagokba madarak, rovarok, rágcsálók is költözhetnek, akik tovább roncsolják a szigetelést. A betonelemek repedése is gyakori, ez szintén könnyedén vezeti be a vizet az épületbe. Ezek az anyagok a ’60-as évek óta elöregedtek, elhasználódtak, így nem csoda, hogy már védenek megfelelően. Mielőbbi javításukra van szükség!

A panelhézag szigetelés ilyenkor elengedhetetlen, mert könnyen vizessé, penészessé válik a lakások belseje. A hézagokat erre a célra kifejlesztett, minőségi anyagokkal szabad csak javítani. Csapatunk pedig kizárólag ilyen technológiával dolgozik.

ÉRDEKLŐDIK
MUNKÁINK IRÁNT?