Púposodik, reped, belóg? Tudjuk a megoldást!

Sokan már csak akkor kapnak észbe, hogy veszélytelenítésre van szükségük, amikor több centiméteres vakolatdarabok hullnak a járdára, vagy éppen az arra járók fejére. Ingatlanok esetében különösen fontos a felület alapos ellenőrzése. A telekre belógó, belógó, töredező fák is gondot okozhatnak, de az ipari alpintechnika megoldást jelent.

Az ingatlanok veszélytelenítése

Ugyan még javában tart a tél, de ez nem marad mindig így, hamarosan beköszönt majd a tavasz. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy veszélytelenítsük otthonunkat, vagy a tulajdonunkba tartozó épületet. Javasoljuk, hogy mindenki ellenőrizze az épületet ahol él, vizsgálja meg alaposan a falakat, nézze át az ereszt, járja körbe a szóba jöhető beázások helyét. Az évszak végén leginkább a társasházaknak fontos ez a munka. Ha állagproblémával találkozik, és Ön közös képviselő, akkor azt javasoljuk, minél előbb bízzon meg ezzel egy arra szakosodott céget. Sok tételen lehet és érdemes is spórolni, de a veszélytelenítés nem ezek közé tartozik. A járókelők fejére, a parkoló autókra, a gyanútlan állatokra is potyoghat a málló vakolatból. Mikor van feltétlenül szükség a munkára? Ha valaki azt látja, hogy az épület egy felülete púposodik, reped, ha azt látja, hogy megrepedt az ereszcsatorna, mállik a festés, akkor szakembert kell hívni. Ha azonban beázással találkozik, akkor azonnal segítségre van szüksége. Ezeket a problémákat legegyszerűbben és leggyorsabban alpintechnikával lehet megoldani. Így elkerülhető a hosszadalmas és ráadásul költséges állványozás, ahol a közterületfoglalási engedély ügyintézése az egyik legproblémásabb feladat.

Növények veszélytelenítése

Az ingatlanokon kívül a veszélytelenítés folyamata a fák esetében lehet még aktuális. Az alpinista jelentése ugyan hegymászó, nem pedig fára mászó, tevékenységük egyik leghangsúlyosabb eleme mégis ezzel a növénnyel kapcsolatos. Az ipari alpinisták emelőkosár és állványzat nélkül, hihetetlen ügyességgel másznak a megfelelő magasságba. A belógó, korhadó, lengedező növények nagy gondot jelenthetnek, ezért a biztonságossá tételről mindenképpen gondoskodni kell. Ezek a mind gyorsan, könnyen és tisztán elvégezhetőek ipari alpintechnikával. Leginkább akkor kell a fát ritkítani, a korhadt növényt eltakarítani, a lombkoronát metszeni, ha az vezetékek, kerítés közelében van. Ha egy faág félig letörten lóg az út felett, az szintén rendkívül veszélyes lehet, hiszen bármikor egy közlekedő elé, rosszabb esetben rá is eshet. Kötéltechnikával minden hasonló jellegű probléma kiküszöbölhető.

ÉRDEKLŐDIK
MUNKÁINK IRÁNT?