Cserepezés: a biztonságos otthon valódi alapja

Előfordulhat, hogy egy régebbi házon csak néhány helyen hibás a tető, vagy problémás a szerkezet. Nagy valószínűséggel ilyenkor nincs szükség a teljes cserére, elég lehet egy kisebb anyagi befektetéssel járó felújítás is.

Lehet, hogy elég a cserepezés?

Felújítaná a fedelét? Ha már elavult és több helyen látványosan rossz, akkor a tető cserepezés is megoldás lehet, előfordulhat, hogy nincs más hibája az épületnek. Lehet ez egy épülő, vagy felújítandó családi ház, középület, üzlet, nekünk teljesen mindegy, ha cserepezés, ránk minden esetben számíthat. Az időjárási körülmények gyakran megviselik a tetőszerkezetet, ennek leglátványosabb elszenvedője általában a cserép. Gyakran elég némelyik alkatrész megforgatása, cseréje, de ha egyre több a meghibásodás, nem lehet eltekinteni a komplett felújítástól. Erre többféle megoldás kínálkozik, az egyik ilyen a cserepeslemez. Könnyed és strapabíró szerkezete miatt egyre népszerűbb azok körében, akik tetőfelújításra adják a fejüket. Mivel kicsi a tömege, a könnyűszerkezetes épületekhez tökéletesen használható, de a lapostetős házak kiváló tetőburkolata is lehet.

Elveszett a cserepek között? Segítünk!

Ez persze a sok megoldás közül csak az egyik. Választhat többek között betoncserepet és például kerámiát is. A beton jóval nehezebb, mint a kerámia, a cserepek nagyobb méretűek is, így aztán erősebb tartószerkezet is kell alájuk. Ha például a hódfarkú cserép mellett teszi le a voksát, akkor mi a kétrétegű fedést ajánljuk. A hornyolt cserepek egyrétegűek, alájuk nem kell ilyen fokú stabilitás. Szakembereink akkor is tudják a megoldást, ha a palatető cserepezés válik valahol aktuálissá. Cikkünk végén engedje meg, hogy egyik kedvenc márkánkat is a figyelmébe ajánljuk: ha Ön a Bramac cserepezés mellett dönt, hosszú távon számolhat fedele biztonságával.

Mint láthatja, a háztető cserepezés témája igen szerteágazó és bonyolult, így mindenképpen azt ajánljuk, hogy keresse fel szakembereinket, akik ipari alpinista megoldásokkal kiegészítve kínálják majd meg megfelelő megoldást.

ÉRDEKLŐDIK
MUNKÁINK IRÁNT?