Lécezés nélkül nincs megbízható tető

Mielőtt belefog a háztető megépítésébe vagy a szerkezet felújításába, ne feledkezzen meg a lécezés fontosságáról. Ipari alpinista csapatunk vállalja a tető lelkének megépítését, a már meglévő felépítményt megújítását. Rövid határidővel, maximális stabilitással vágunk bele a magasba.

Gondoljon a lécezés hasznára!

Emlékszik még Mekk Elekre a meséből? Ő volt az a botcsinálta ezermester kecske, aki ügyfele házának a felépítését nem az alapokkal, hanem a tetővel kezdte. Ráaádásul szegény malaccsaládnak kellett tartania a tetőt, amíg ő a falat rakta a szerkezet alá. Sokan jót nevettek ezen az eseten, de az igazi szakértő nem csak azon mosolygott, hogy Mekk Elek a tetővel kezdett. A szakember azt is látta, hogy már a tető is komoly hibával készült. Elmaradt ugyanis egy nagyon fontos művelet: a lécezés! A humoros példát félre téve, ipari alpinista csapatunk egyik rutinmunkájáról van szó, mely nélkül bizony nem készül megbízható tető. Nem bonyolult feladat, de annál nagyobb precizitást és odafigyelést igényel. Ugyanakkor cégünknél a lécezés árak tekintetében is megbízható, könnyen megfizethető szolgáltatásnak számít.

Lécezés és ami mögötte van

Legyen szó most épülő házról vagy felújítás előtt álló épületről, minden esetben fontos, hogy a tetőnek gyakorlatilag egy jól olajozott rendszerként kell működnie. Figyelem! Ha teljes tetőfedés cseréjére szánta el magát, muszáj átvizsgálni a fedélszék és alátétszerkezet állapotát. Ha ez kicsit is rossz állapotban van, akkor érdemes még egy elhanyagolható összeget a lécezésre és a tetőfólia cseréjére is áldozni. Azok későbbi javítása csak akkor lehetséges, ha teljes fedést elbontják, ez pedig jelentősen növeli a költségeket, ráadásul nem várt kiadásnak számít. A fóliázással kezdünk, azt követi az tetőlécezés, majd az ellenlécezést, ezután akár egy stabil deszkázat készítése. Az ellenlécezés nem elhanyagolható, a tető átszellőztetése miatt van nagy jelentősége. Mindezek után következik a bádogozás, majd a tető további részeinek megépítése.

Nem mellesleg csapatunk bármilyen tetőszerkezettel kompatibilis. Legyen szó fa lécezésről, aládeszkázásról, betonról, fémszerkezetről, íves vagy sík felületről. Győződjön meg róla Ön is!

ÉRDEKLŐDIK
MUNKÁINK IRÁNT?